Willemskade 18 Zwolle - 038 4225288
Actueel

daadkrachtig bij de tijd betrouwbaar

Stewardessen ontslagen na wijntje tijdens lunch

Onlangs oordeelde de rechtbank Haarlem dat twee  stewardessen van de KLM terecht ontslagen waren vanwege het drinken van een wijntje tijdens de lunch. De lunch was ’s middags en de vlucht vertrok rond middernacht.

Als regel bij de KLM geldt dat cabinepersoneel in de 10 uur voordat ze zich melden op de luchthaven geen alcohol meer mogen nuttigen. Die regel wordt zeer strikt gehanteerd zo blijkt wel uit dit vonnis.

Eén van de voorwaarden voor een ontslag op staande voet is een zogenoemde ‘objectieve dringende reden’. Dat geldt zowel voor de werkgever als voor de werknemer. Voor de werkgever betekent dat dat er sprake moet zijn van ‘zodanige eigenschappen of gedragingen van de werknemer dat de arbeidsovereenkomst redelijkerwijs niet kan voortduren’.

Daarbij is van groot belang welke regels er binnen het bedrijf gelden en hoe die gecommuniceerd worden. Als een werkgever vaak en uitdrukkelijk bij het personeel aangeeft dat bepaald gedrag niet getolereerd wordt en de werknemer gaat toch over de schreef, dan houdt een ontslag op staande voet makkelijker stand. Ook speelt een rol of dat gedrag weleens door de werkgever ‘door de vingers wordt gezien’.

Een mooi voorbeeld daarvan is (wederom) de KLM, waar de regel geldt dat geen voedsel mag worden geconsumeerd dat bestemd is voor de passagiers. Dat is een hele duidelijke regel waar het  personeel al tijdens de sollicitatie op wordt gewezen.  Een paar jaar geleden ‘stal’ een stewardess van KLM een cashewnoot uit een geopend zakje dat was blijven liggen na een vlucht. Daarop volgde ontslag op staande voet.  Vervolgens overkwam in 2008 een KLM stewardess hetzelfde, maar betrof het ditmaal niet een cashewnoot maar een pinda.

Natuurlijk zijn de bovengenoemde zaken vrij ‘extreem’. Toch is het bij een ontslag op staande voet dikwijls aan de orde hoe een bedrijfscultuur in elkaar steekt. Dat wil zeggen of bepaalde gedragingen expliciet door de werkgever zijn verboden of toch worden getolereerd. 

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via email