Willemskade 18 Zwolle - 038 4225288
Familierecht

daadkrachtig bij de tijd betrouwbaar

ADVOCATEN ZWOLLE       Familerecht- Erfrecht

Advocaat Echtscheiding en Mediation

Advocaten Familierecht : Familie is dierbaar

Voor je kinderen ga je door het vuur. Maar er is meer familie. Er zijn ouders, erfenissen, testamenten, ex'en en adopties. Daarnaast kunnen discussies over alimentatie, omgangsregelingen, ouderlijk gezag en ouderschapsplannen hoog oplopen. Zo'n discussie levert niet alleen stress op, maar ook onzekerheid over de financiën en de toekomst. Dan wilt u een daadkrachtige advocaat, die samen met u tot een snelle oplossing komt. Aan de hand van een duidelijk stappenplan.

Onze Advocaten in Zwolle : Ervaren Echtscheidingsspecialisten 

Echtscheidingsspecialisten.  Veel advocaten doen Familierecht, maar als u een échte specialist wilt, dan moet u bij onze advocaten zijn. Natuurlijk proberen we -als dat mogelijk is- eerst om een snelle en goede regeling te bereiken. Samen met u. Dat lukt ons vaak, omdat we het klappen van de zweep kennen. Maar ook omdat de meeste advocaten liever niet tegen ons procederen. Want als een regeling niet lukt, gaan we voor u tot het uiterste. Vaak zelfs een paar stappen verder. Een reputatie waar we trots op zijn. Heeft u vragen over een scheiding of mediation, aarzel dan niet om ons te bellen. We helpen u graag.

Advocaat Erfrecht nodig? : Specialisten Erfrecht

Familierecht bestrijkt een veel breder terrein dan alleen echtscheiding en varieert van jeugdrecht tot erfrecht. Van alimentatie tot schenkingsrecht. Van adoptie tot straatverbod. Van procederen tot de overlegscheiding, mediation.

Erven houdt in dat bezittingen en schulden van iemand na zijn of haar overlijden overgaan op een ander. 

Wij zijn al jarenlang experts op deze rechtsgebieden. Bel met vragen over Erfrecht met Mr Dirk-Jan Sol onze specialist Erfrecht Nalatenschappen.

Onze Advocaat zegt vaak : Elke dag telt

Wacht niet tot het te laat is. Som verloopt ongemerkt een termijn of escaleren kleine conflicten, wees verstandig en informeer tijdig en laat u goed  deskundig adviseren.  Bel gerust met onze familierecht advocaten specialisten of met onze mediators  ons hoofdkantoor (038) 422 52 88 voor een vrijblijvend gesprek. Dan weet u snel waar u aan toe bent. Ook wat betreft de kosten. Ook kunt u ' s avonds contact opnemen op 06 53295942 tot 21.00 uur.

 

ADVOCATEN MEDIATORS JURISTEN

Luc Uneken   Arbeidsrecht Advocaat, Familierecht Specialist, Fiscaalrecht, Ondernemingsrecht Advocaat    

Jan Smallenbroek   Familierecht Specialist, Overlegscheiding Collaberative Divorce  

Dirk-Jan Sol   Arbeidsrecht Advocaat, Erfrecht Specialist, Familierecht Specialist

Arlette van den Berg   MFN-Mediator Specialist Familie mediation

Joyce Busch   Gecertificeerd Mediator Specialisatie Familie mediation

Jessica Uneken   Jurist en Gecertificeerd Mediator specialisatie ondernemingen

Onze advocaten Luc Uneken, Dirk-Jan Sol en Jan Smallenbroek zijn ook 's avonds te bereiken op 06 51823307. Wij beantwoorden jullie vragen graag.  Onze mediators zijn te bereiken op 0 53295942.

                              Zwolle Advocaten Familierecht  Noord Nederland

A5D-UNEKEN-willemskade.jpg

 Artikel Mr Luc Uneken 

Specialist ondernemingsrecht echtscheiding

 

Scheiden en eigen bedrijf

Eigen bedrijf en echtscheiding. Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding en ja, ook ondernemers scheiden.
Uit onderzoek is gebleken dat dit zeer nadelige gevolgen heeft voor het bedrijfsresultaat en soms zelfs het einde van het bedrijf betekent. De reden daarvan is dat een scheiding waar een eigen bedrijf bij is betrokken, aanzienlijk gecompliceerder is.
Bijvoorbeeld bij de bepaling van de alimentatie. Immers, een ondernemer bepaalt zijn eigen salaris en hoe moet worden omgegaan met uitgekeerd dividend en opnames in rekening-courant. Hoe moet je de draagkracht berekenen als een eigen bedrijf verlies maakt?
 
Hoe wordt vermogen verdeeld als dat nodig is om de eigen onderneming in stand te houden? Wat moet er gebeuren met het in eigen beheer opgebouwde pensioen? Wanneer moet de goodwill worden verrekend? Zijn de huwelijkse voorwaarden wel van toepassing? Allemaal vragen waar je jaren over kunt procederen, met als resultaat dat aan het eind van de rit alle betrokkenen (waaronder de kinderen) verliezers zijn. Scheiden doe je samen. Ons advies: kies voor een gemeenschappelijke scheiding, met een ervaren mediator en een onafhankelijke advocaat, die maatwerk kunnen leveren.
 
Daarbij is het van groot belang dat die advocaat niet alleen van familierecht verstand heeft, maar ook van ondernemingsrecht en van de fiscale aspecten.
 
Voor ondernemers (en hun partners) die gaan scheiden, hebben we een helder stappenplan ontwikkeld. Op die manier kan een scheiding snel, eerlijk en compleet worden geregeld, waarbij met alle belangen rekening wordt gehouden, ook met het belang van de onderneming.
 

Mr Luc Uneken is specialist Ondernemingsrecht en gemeenschappelijke echtscheidingen en partner van Uneken Advocaten en Familie Mediators  te Zwolle. 

Veel gestelde vragen Familierecht aan onze Advocaten en Mediators. 

Mijn ex kan voor zichzelf zorgen, en heeft geen alimentatie nodig.

Hoe zit het met Alimentatie. Uitgangspunt bij het opleggen van partneralimentatie is in beginsel het huwelijkse welvaartsniveau, oftewel het bestedingsniveau dat de ex gewend was.Misschien kan de ex naar objectieve maatstaven prima in zijn/haar levensonderhoud voorzien, maar als hij/zij tijdens het huwelijk (door jou als meer verdienende partner) méér te besteden had, ligt zijn/haar behoefte dus hoger dan zijn/haar eigen inkomen waarmee een ander prima rond zou kunnen komen. Van Alimentatie kan dan toch sprake zijn.


Wij zijn nog niet gescheiden, zijn wij dan fiscaal nog partners en hoe zit het met het aanvragen van toeslagen ?

Gehuwden blijven elkaars fiscale partner totdat de BRP-inschrijving (voorheen heette dit het GBA) is aangepast (dus uitschrijving van een van de echtgenoten van het adres) én een verzoek tot echtscheiding is ingediend bij de rechtbank. De echtscheiding hoeft dus nog helemaal niet te zijn uitgesproken. Je moet aan beide eisen (uitschrijving én indiening verzoek) voldoen om niet langer als fiscale partners te worden aangemerkt.

Let op : Vanaf dat moment kun je bijvoorbeeld op je eigen inkomen toeslagen en dergelijke aanvragen.

Mr Luc Uneken is specialist Familierecht,  echtscheidingen, gemeenschappelijke echtscheidingen en partner van Uneken Advocaten en Mediators Zwolle

Uneken Advocaten Mediators Noord Nederland

uneken-touchicon.png

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via email