Willemskade 18 Zwolle - 038 4225288
Scheiden

daadkrachtig bij de tijd betrouwbaar

Advocaat Scheiden Zwolle

Advocaat Echtscheiding : Snel duidelijkheid en plan van aanpak bij aanvang scheiding

Een (echt)scheiding levert niet alleen veel stress op, maar ook onzekerheid over de financiën en de toekomst. Dan wilt u een daadkrachtige advocaat of mediator die samen met u tot een snelle oplossing komt.

Aan de hand van een duidelijk scheidingsstappenplan. Zodat er weer licht komt aan het eind van de tunnel. Dan bent u bij onze advocaten aan het juiste adres. Dat stappenplan maken wij op maat, voor iemand met een eigen bedrijf zal een ander stappenplan gemaakt worden dan voor partners met enkel een koopwoning.

Als er kinderen zijn, krijgen jullie ook in een eenzijdige echtscheiding altijd heldere adviezen en zetten we de belangen van de kinderen voorop. Onze cliënten vinden dat belangrijk en daarom worden wij vaak gecomplimenteerd voor onze directe,heldere manier van aanpak. Direct, veel kennis, veel informatie, creatieve adviezen en een goed beeld van de gevolgen op financieel en fiscaal gebied. Zowel tijdens een eenzijdige echtscheiding als in een overlegscheiding met mediation.

Advocaten Zwolle : Echte Scheidingsspecialisten voor eenzijdige Echtscheiding met een eigen Advocaat

Veel advocaten doen echtscheidingen, maar als u een échte specialist wilt, dan moet u bij Uneken zijn. Natuurlijk proberen we -als dat mogelijk is- eerst om een snelle en goede regeling te bereiken. Samen met u. Dat lukt ons vaak, omdat we het klappen van de zweep kennen. Maar ook omdat de meeste advocaten liever niet tegen ons procederen. Want als een regeling niet lukt, gaan we er voor en zorgen we dat u krijgt waar u recht op heeft. Dan lopen we net iets harder. Een reputatie waar we trots op zijn.

Advocaat Overlegscheiding : Samen Scheiden

Steeds vaker zien we dat stellen die gaan scheiden, dat sámen willen doen. Met de begeleiding van een ervaren advocaat of Familiemediator. MfN mediator Drs Arlette van den Berg begeleidt dan vaak de mediations en overlegscheidingen. Wij doen dit nu 10 jaar en we zijn hierdoor enorm ervaren in het goed en snel laten verlopen van een gemeenschappelijke scheiding middels mediation en geven we een jaar kosteloos nazorg na de mediation.

Tijdens de mediation worden samen snel en eerlijk goede afspraken gemaakt met het oog op de toekomst en met de belangen van de kinderen voorop. Waardoor een gang naar de rechtbank niet meer nodig is en de kosten kunnen worden beperkt . 

MFN Mediator, Mediation en Advocaat overlegscheiding, Wij hebben de mogelijkheden, de kennis en de professionals om voor de overleg scheiding te kunnen kiezen samen met jullie. Drs Arlette van den Berg kan jullie hier meer over vertellen, Arlette is MFN familie mediator en Kinderpsycholoog. Middels Mediation kunnen wij snel tot oplossingen komen en uw scheiding regelen. De kosten zijn vaak aanzienlijk lager dan een eenzijdige echtscheiding met twee advocaten. Onze Mediator vertelt jullie hierover graag meer. Arlette is te bereiken op 06 53295942.

 Scheidingsadvocaten Zwolle :

Bel gerust met een van ons op (038) 422 52 88 voor een vrijblijvend gesprek met een van onze scheiding Advocaten. Specialisten  Luc Uneken, Jan Smallenbroek, Dirk-Jan Sol of Arlette van den Berg. Dan weet u snel waar u aan toe bent. Ook wat betreft de kosten. Onze advocaten en mediators informeren u graag.

 

Scheidingsspecialisten in Zwolle

Luc Uneken (VAAN)

Jan Smallenbroek

Dirk-Jan Sol

Arlette van den Berg

Joyce Busch

Jessica Uneken

Zwolle Advocaten  Mediators Noord Nederland                      

A5D-UNEKEN-willemskade.jpg

Advocaat Scheiden

Advocaat en Eigen bedrijf en Echtscheiding

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding en ja, ook ondernemers scheiden. Uit onderzoek is gebleken dat dit zeer nadelige gevolgen heeft voor het bedrijfsresultaat en soms zelfs het einde van het bedrijf betekent.

Scheiding met eigen bedrijf complexer

De reden daarvan is dat een scheiding waar een eigen bedrijf bij is betrokken, aanzienlijk gecompliceerder is. Bijvoorbeeld bij de bepaling van de alimentatie. Immers, een ondernemer bepaalt zijn eigen salaris en hoe moet worden omgegaan met uitgekeerd dividend en opnames in rekening-courant. Hoe moet je de draagkracht berekenen als een eigen bedrijf verlies maakt? Hoe wordt vermogen verdeeld als dat nodig is om de eigen onderneming in stand te houden? Wat moet er gebeuren met het in eigen beheer opgebouwde pensioen? Wanneer moet de goodwill worden verrekend?

Zijn de huwelijkse voorwaarden wel van toepassing? Allemaal vragen waar je jaren over kunt procederen, met als resultaat dat aan het eind van de rit alle betrokkenen (waaronder de kinderen) verliezers zijn. Scheiden doe je samen

Ons advies: kies voor een gemeenschappelijke scheiding, met een ervaren mediator en een onafhankelijke advocaat, die maatwerk kunnen leveren.

Advocaat moet van zowel scheidingen als ondernemingen verstand hebben

Daarbij is het van groot belang dat die advocaat niet alleen van familierecht verstand heeft, maar ook van ondernemingsrecht en van de fiscale aspecten. Voor ondernemers (en hun partners) die gaan scheiden, hebben we een helder stappenplan ontwikkeld, te vinden op www.modernscheiden.nl. Op die manier kan een scheiding snel, eerlijk en compleet worden geregeld, waarbij met alle belangen rekening wordt gehouden, ook met het belang van de onderneming.

Mr Luc Uneken is specialist ondernemingsrecht en gemeenschappelijke echtscheidingen en partner van Uneken Advocaten te Zwolle. 

Uneken Advocaten Mediators Noord Nederland

uneken-touchicon.png

Delen op LinkedIn Delen op Facebook Delen op Twitter Delen via email